Kahwe-paahdon takana on barista

Pääsin joulun vapaapäivinä tutustumaan Tamperelaisen Kahwe-pienpaahtimon kahviin. Paahtimo ei ollut minulle ennestään tuttu, totta kai mielenkiinto heräsi maistella tätä paikallista tuotetta.

Mitä kahvista kerrotaan?

Kahvipavut tähän maisteltavaan kahviin tulevat Brasilian Minais Cerasista sekä Perun Caramarcasta. Kuulostaa lupaavalta. Myös kahvin kuvaus nostaa odotuksia: vivahteita suklaasta, kaakaosta ja pähkinästä. Paahtoasteeltaan kahvi on tummapaahtoista, asteikolla 4/5.

Kahvi oli valmiiksi jauhettuna pussissa, ja tuoksu oli voimakas. Silmämääräisesti arvioiden jauhatus oli hieman liian karkeaa espressokonettani varten, joten kierrätin sen vielä oman kahvimyllyni kautta.

Makukokemus

Jauhatus onnistui hyvin, kahvista tuli vahvaa ja pinnalle jopa kerros cremaa, ei paksua mutta sopivasti. Tein tupla-espresson, ja kaadoin joukkoon höyrytetyn maitovaahdon. Ja sitten kokeilemaan…

Minulle tärkeimmät kriteerit kahvissa ovat

  1. kahvi ei saa olla kitkerää
  2.  kahvin tulee olla riittävän vahvaa, jotta sen maku erottuu lämpimään maitoon sekoitettunakin

Tässä kahvissa molemmat vaatimukset täyttyivät hyvin. Kahvi on vahvaa ja aromikasta, sekoittuu sopivasti yhteen maitovaahdon kanssa eikä jätä kitkerää jälkimakua.

Paahtimo

Kahwe-paahtimon idea on syntynyt vuonna 2017 paahtimon perustajan, barista Joel Marttalan ollessa kertausharjoituksissa. Paahtimo itsessään on perustettu vuonna 2018, ja taustalla häärii joukko urheilumiehiä.

tappararoast
Kahwe paahtimon Tappara roast kahvi

Kun luin tämän, ymmärsin myös hyvin tämän lahjaksi saadun Kahwe-kahvin nimen ja paketin taustan. Hieno idea.

Joulukuun alussa kirjoitin blogiini siitä, että kahvin ja viinin välillä on yhteys. Myös Kahwe-paahtimon blogissa puhutaan siitä, että kahvi on verrattavissa viinimaailmaan, ja samoja termejä kuten hapokkuudet, makeudet, vivahteet, jälkimaku jne. voi käyttää sekä kahvista että viinistä.

Onnellisuusvuosi-blogin Kahwe-paahtimoon liittyvässä artikkelissa kerrotaan myös hienosti, mitä kahvia maistellessa pitäisi löytyä:

Paahtoaste kertoo siis nimensä mukaisesti, että kuinka tummaksi pavut on paahdettu. Vaaleissa paahdoissa mauista pitäisi erottua hapokkuutta ja hedelmäisyyttä kun taas tummissa paahteisuutta, suklaata ja karamellimaisuutta.

Kahvinmaisteluvuosi  2020 jatkukoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s