Löydä 3 peruskiveäsi – ja kaikki muukin löytää paikkansa

Osallistuin lokakuun 11. 2019 Women in Tech-tapahtumaan, jossa yhtenä key note-puhujana oli Charity Wanjiku, kenialaisen Strauss Energy-yrityksen perustajajäsen. Charity kehotti kuulijoitaan etsimään 3 kiveä, ja lupasi, että sen jälkeen kaikki muu järjestyy.

Charity Wanjiku kertoi hankkeestaan, jonka tavoitteena on vähentää köyhyyttä tuomalla markkinoille kattotiili, joka toimii aurinkopaneelina. Keniassa aurinko paistaa 10 kuukautta vuodesta, joten koko talon kattaminen näillä kattotiileillä tuottaa koko talouden tarvitseman sähkön. Tämän lisäksi aurinkopaneelitiilikatto voi toimia taloudelle tulonlähteenä, kun se yhdistetään energiayhtiön sähkönkeräilyjärjestelmään.

Charity on energinen ja hyväntuulinen esiintyjä. Erityisesti hänen esityksestään mieleeni jäi  kehotus etsiä oman elämän peruskivet. Kun tiedät, mitkä kolme asiaa ovat sinulle tärkeitä, tiedät myös, mitkä asiat tuovat sinulle turvaa ja kannattelevat vaikeiden aikojen yli.

Charityn esityksen jälkeen kuuntelin seuraavia esityksiä eri tavalla. Yhden esityksen aiheena oli empatian hyödyntäminen teknologia-aloilla. Teknisillä aloilla arvostetaan innovaatioita, joiden avulla ratkaistaan ongelmia perinteisestä poikkeavalla tavalla. Kuten Charityn idea, joka auttaa poistamaan köyhyyttä tuomalla passiivista tuloa tuottavan aurinkopaneeli-kattotiilen kuluttajien saataville. Parhaat innovaatiot syntyvät empatiasta – kyvystä nähdä toisen ongelma ja halusta ratkaista se.

Empatia onkin paljon enemmän kuin tunne. Se on tunne JA siitä seuraava toiminta.

Päivän esitysten kuunteleminen antoi toivoa. On mahdollista vaikuttaa ilmastonmuutokseen, elämän laatuun ja terveyteen, kun vain löytyy halua etsiä ratkaisut. Tulevaisuuden ratkaisuja tekevien teknologia-alan yritysten kolme peruskiveä ovatkin empatia, innovatiivisuus ja tekninen osaaminen – ongelmien aito ymmärtäminen, halu ratkaista ne uudella tavalla ja tekninen kyvykkyys toteuttaa idea.

Miten nämä kolme toteutuvat kirjoittamisessa? Teknologia-osuuden hoitavat varmasti työskentelyvälineet ja kirjoittamisen taito. Empatian tilalle kävisi uteliaisuus ihmisiä ja maailman tapahtumia kohtaan. Ja innovatiivisuutta tarvitaan siinä, kuinka omista kokemuksistaan ja niistä syntyneistä ideoista saa aikaan uutta tekstiä, joka  avautuu myös toiselle lukijalle. 

Mitä mieltä sinä olet?

3 kiveä puulevyllä

2 kommenttia artikkeliin ”Löydä 3 peruskiveäsi – ja kaikki muukin löytää paikkansa

  1. Olipa mielenkiintoinen kirjoitus! Tuo kattotiilijuttu olisi hyvä levitä monen tietoisuuteen ihan omana ratkaisunaan.

    Jäin kohdallani miettimään niitä kolmea kiveä. Panostaminen kolmeen tärkeimpään tuo varmasti selkeyttä elämään. kiitos tästä 🍀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s