Italcaffe – Miscela di Caffe Gran Custo

20190729_135420

Olen muutaman kerran vieraillut Italiassa, ja aina kahvi on ollut hyvää. Odotukset olivat siis korkealla, kun kaadoin italcaffen papuja koneeseen ja valmistin  Cappuccinon aamukahvikseni.  Kahvia maistellessani luin ajankuluksi italialaisesta kahvikulttuurista kertovaa artikkelia.

Italiassa Cappuccinoa tulisi tilata vain aamulla, ja mahdollisesti välipalaksi. Hyvin tehty Cappuccino onkin varsin täyttävä juoma, joten sen kanssa ei   tarvitsekaan muuta. Italialaiset juovat kahvinsa tiskin ääressä seisten, kahviloihin ei jäädä istuskelemaan samoin kuin esimerkiksi Suomessa, missä kahvilaan mennään viettämään aikaa, tapaamaan ystäviä ja jopa työskentelemään.

Mutta takaisin itse kahvikokemukseen.

Miscela di Caffe Gran Custo on  vahva aromiltaan.  Valmistin kahvista Cappuccinon – 0,3 dl espressoa + maito ja maitovaahto. Edes maito ei pehmentänyt makua, ja jälkimaku oli suorastaan kitkerä. Harmillista, mutta  tämä ei päädy ainakaan minun espresso-suosikkilistalleni. 20190729_140629

Palaan takaisin kiertelemään kauppoja ja etsimään uusia kahvipapuja testiin.

Tässä vielä kaksi linkkiä italialaisesta kahvikulttuurista kertoviin artikkeleihin:

Italialaiset kauhuissaan: cappuccinoa lounaan päätteeksi? https://yle.fi/uutiset/3-8316213

Italialaisesta kahvilakulttuurista: https://www.opasroomaan.fi/kahvilakulttuuri/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s