Olen muutaman kerran vieraillut Italiassa, ja aina kahvi on ollut hyvää. Odotukset olivat siis korkealla, kun kaadoin italcaffen papuja koneeseen ja valmistin Cappuccinon aamukahvikseni. Kahvia maistellessani luin ajankuluksi italialaisesta kahvikulttuurista kertovaa artikkelia.
Italiassa Cappuccinoa tulisi tilata vain aamulla, ja mahdollisesti välipalaksi. Hyvin tehty Cappuccino onkin varsin täyttävä juoma, joten sen kanssa ei tarvitsekaan muuta. Italialaiset juovat kahvinsa tiskin ääressä seisten, kahviloihin ei jäädä istuskelemaan samoin kuin esimerkiksi Suomessa, missä kahvilaan mennään viettämään aikaa, tapaamaan ystäviä ja jopa työskentelemään.
Mutta takaisin itse kahvikokemukseen.
Miscela di Caffe Gran Custo on vahva aromiltaan. Valmistin kahvista Cappuccinon – 0,3 dl espressoa + maito ja maitovaahto. Edes maito ei pehmentänyt makua, ja jälkimaku oli suorastaan kitkerä. Harmillista, mutta tämä ei päädy ainakaan minun espresso-suosikkilistalleni.
Palaan takaisin kiertelemään kauppoja ja etsimään uusia kahvipapuja testiin.
Tässä vielä kaksi linkkiä italialaisesta kahvikulttuurista kertoviin artikkeleihin:
Italialaiset kauhuissaan: cappuccinoa lounaan päätteeksi? https://yle.fi/uutiset/3-8316213
Italialaisesta kahvilakulttuurista: https://www.opasroomaan.fi/kahvilakulttuuri/