Organic Coffee Roastery Papu

( in English after the picture)

Organic roastery Papu on perustettu 2014, ja se sijaisee Jyväskylässä. Paahtimo keskittyy luomutuotettuun, tummapaahtoiseen kahviin.

Heidän valikoimistaan löytyy kahvia mm. näistä maista:
Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Dominikaaninen tasavalta, Colombia, Ecuador – Galapagos saaret, Peru, Brasilia, Uganda, Tansania, Malawi, Kenia, Etiopia, Intia, Thaimaa sekä Indonesia.

Sain lahjaksi Honduras-papuja. Pakkauksessa luvattiin pehmeähappoista espressoa, suklaan ja pähkinän vivahteita sekä hyvä suutuntuma.

Papu coffee and cup
Kuulostaa siis hyvin varmalta valinnalta.

Ja maku oli lupauksen mukainen – voimakas, mutta pehmeä, ja maku säilyi myös Cappuccinossa. Pidin tästä kovasti!

Loppuun vielä kahvifakta. Kahvijuoma on keksitty jo hyvin kauan sitten – 800AD! Tarinan mukaan kahvin piristävän vaikutuksen toivat esille vuohet, jotka Coffea-kasvin hedelmiä syötyään alkoivat liikehtiä riehakkaammin kuin normaalisti. Paikallinen munkki teki sitten itselleen juoman kahvipavuista, ja huomasi, että juoma piti hänet hereillä yöllä. Kahvi oli syntynyt.

Näin ne parhaat tarinat syntyvät 🙂

***

Organic coffee roastery Papu was established 2011 and is located in Jyväskylä, Finland. It specializes in organic and darker roast coffee. They have smooth and strong coffees in their selection. They have several  certification as proof for the high organic quality.

From their coffee shop, you can find coffee beans from e.g. Mexico, Guatemala, El Salvador,  Nicaragua, Galapagos-island…

I got as a gift a package of coffee beans from Honduras.  The promise was for softly acidic espresso with taste of nut and chocolate, and good ’mouthfeel’. The shop keeper had advertised this as a safe choice, if you do not know what kind of coffee the receiver will like.

The coffee was as promised: very smooth, strong but nice aroma also when served with milk as a Cappuccino.  I liked this a lot.

BTW, do you know the story how coffee was invented? It dates back to 800AD, when goats ate the fruit of a Coffea plant and started to behave with some untypically energetic way… a monk then made a drink out of the Coffea plant fruits, and noticed that it kept him awake over the night. Coffee was born!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s