Shari Lapena: Hyvä naapuri – the couple next door

English version below

Kirjan alkuasetelma on varsin rankka- pieni vauva katoaa, kun vanhemmat ovat juhlimassa naapurissa. Ei riitä, että vanhemmat syyttävät itseään – jopa poliisi epäilee vanhempien olevan teon takana, kun jälkiä murrosta ei ole.

Tarina lähtee nopeasti liikkeelle, ja henkilöistä paljastuu pitkin matkaa uusia, yllättäviä tietoja. Erityisesti pShariLapena hyvä naapuriidin kirjassa siitä, kuinka lapsen menetyksen kanssa kamppailevien vanhempien tuskaa kuvattiin todentuntuisesti, mutta ei liian ahdistavasti. Tämä onnistui varmaan siksi, että lukija ei ehtinyt kiintyä pienokaiseen ennen kuin tämä oli jo siepattu. Toki koko ajan toivoin, että lapsi pelastuisi, mutta vanhempien ahdistus ei tullut liian lähelle

Kirjan loppu pääsi yllättämään – se oli sekoitus hyviä ja huonoja uutisia, enkä ole ihan varma, pidinkö siitä vai en kaikilta osin. Mutta mieleen tämä kirja kyllä jäi, loppukin oli kuitenkin inhimillinen ja ymmärrettävä, vaikka keikauttikin kaiken taas ympäri. En paljasta enempää, mutta kannattaa lukea.

* * *

The story begins when a baby is kidnapped while the parents are having a dinner at their neighbors. The parents blame themselves, and even the police is suspecting that the parents are somehow guilty, as there are no traces of forceful break-in. While the story moves on, new information on the characters is revealed and change the set up.ShariLapena hyvä naapuri_engl

The parents suffer and I liked how this emotional hurdle was written. I could understand the emotions they went through, and actions that followed, but it was not too distressing to read. I think it helped as the baby was kidnapped before the reader got to know the baby, so there was not too tight bond between reader and the baby. But of course, I wanted the baby to survive.

The final chapters provided still one twist, with good and bad news. I am not sure if the ending was happy or not – definitely it was something I will remember for a while.

Please check the book – worth reading if you like thrillers.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s