Cafe Art cafeteria in Turku

English version below.

Aikaisemmin tänä vuonna toteutin yhden haaveeni ja kouluttauduin baristaksi. Olen aina pitänyt hyvästä kahvista ja cappuccinon päälle taiteillusta pehmeästä maitovaahtokuviosta. Barista-koulutus avasi silmäni. Ei todellakaan ole sama, miten cappuccino valmistetaan.

Jokin aika sitten vierailin Turussa. Kevätpäivä oli viileä, ja halusin nauttia kupillisen lämmintä kahvia. Poikkesin sisään vaatimattoman näköisestä vanhasta puuovesta Cafe Art kahvilaan, ja tällä kertaa sattuma todella ohjasi minut baristan unelmapaikkaan.

Heti sisään asuessani kiinnitin huomiota upeaan leivosvalikoimaan sekä käsin kirjoitettuun menuun. Ihastellessani paikkaa huomasin myös seinälle kehyksiin nostetut palkinnot Barista-kilpailuista sekä aidon, oikean espressonvalmistuskoneen. Juuri sellaisen, millä itsekin olin harjoitellut erikoiskahvien tekemistä. Kahvilan nuori barista teki cappuccinon kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti.

Pisteenä i:n päälle kahvikoneen viereen oli nostettu kyltti, jossa kerrottiin espresson tekoon käytettyjen papujen nimi: Fazendo Passeia from Brazil ja kuvailtiin sen makua – suklaata, rusinaa ja hiukan hapokkuutta. Cappuccino oli hyvää ja taitavasti tehty, hapokkuus tuli selvästi läpi.

Olin mykistynyt, ja nautin kahvijuomani täydellisen tyytyväisenä.

***

Earlier this year I participated training to become a real barista. This education truly opened my eyes – it does make a difference how you prepare your cup of Cappuccino!

In early spring I visited Turku, the day was chilly and I wanted to enjoy a nice cup of coffee. I did not have any preferencies, was just walking around when I saw a sign CafeArt in front of a plain, white wooden door.

I walked in, and was totally surprised. I had entered a cafeteria that was baristas dream Place! On the Wall I spotted diplomas from Barista competitions, the cake-offering was delicious and the espressomachine was exactly the same I had been practising with. And next to the machine there was a handwritten text telling about the espresso beans they were using today – taste of chokolate and raisin, with a little bit of acidity. The cappuccino was tasting well, though the bitterness came through a bit.

The youg barista made an excellent cup of cappuccino with latte art. I enjoyed it with total happiness… Still dreaming about the place:-)

***

to visit the Place see:

https://www.cafeart.fi/

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Cafe Art cafeteria in Turku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s